ZDALNE ZAJĘCIA PRAKTYCZNE KUCHARZY
Uczniowie szkoły branżowej zajęcia praktyczne realizują w domu. Jest to doskonała okazja, by szlifować swoje umiejętności kulinarne i zachwycić bliskich.
Patrycja, Wiktoria i Weronika w pierwszym tygodniu nauki zdalnej upiekły przepysznie wyglądające ciasta. Patrycja zrobiła także gofry. BRAWO DZIEWCZYNY !
Weronika i Kuba doskonalą swoje kulinarne umiejętności. Weronika przygotowała jajka z sosem chrzanowym na zimno, a Kuba w formie drugiego dania na gorąco i jak pięknie podał.
Uczniowie klasy pierwszej doskonalą swoje umiejętności w rozdrabnianiu warzyw i ziemniaków.
Tym razem Patrycja, Wiktoria i Kuba gotowali w domu zupy: krupnik, fasolową oraz zupę – krem z cebuli, do której podali grzanki i żółty ser. Kuba dodatkowo zrobił kisiel z jabłek.
Uczniowie klasy trzeciej przyrządzają dania z ryb smażonych w panierce oraz cieście. Kamil i Kuba pochwalili się kotletami z mielonej masy rybnej. Natomiast uczniowie klasy pierwszej próbują swoich sił w robieniu surówek. Oliwia, Zuzia, Agnieszka, Czarek i Kuba zaprezentowali nam surówki z kiszonej kapusty, rzepy oraz kiszonych ogórków z cebulą i jabłkiem.