Światowy Dzień Makaronu 2016

Z okazji tego święta zorganizowaliśmy Makaronowe Warsztaty Kulinarne. Kucharze zaprosili uczniów z klasy III gimnazjum. Wspólnie sporządzali makaron spaghetti i tagliatelle w trzech kolorach. Był makaron zielony z dodatkiem soku ze szpinaku, makaron pomarańczowy z dodatkiem kurkumy i makaron naturalny(bez dodatków). Kucharze sporządzili ciasta, młodsi koledzy zabrali się za wałkowanie, trochę to trwało, bo każdy chciał mieć jak najcieńszy placek makaronowy.:)
Po wysuszeniu płatów makaronowych przyszedł czas na krojenie. Do przygotowanie spaghetti używaliśmy maszynki do makaronu, a szersze paski do tagliatelle kroiliśmy nożami. Przygotowaliśmy sos boloński i carbonara.
Wszystko pięknie się udało, i wybornie smakowało.:):):)

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status